Skip to content
2024-02-11 22.33.23

Gatestein

Et produkt i vår Bærekraftserie

Altaskifer gatestein

Altaskifer er vedlikeholdsfritt og vakkert, og med sin enestående kvalitet er det få bygningsmaterialer som er mer gjenbrukt til tak. Lappskifer monteres med den runde kanten ned. Av den håndlagde lappskiferen har vi følgende dimensjoner: 8x14'', 10x16'' og 12x18''. 

Alta takskifer trenger ikke vedlikehold ved normal bruk. Skiferen er frostsikker, og er resistent mot sur nedbør og annen miljøpåvirkning, og vil ha en levetid på flere hundre år.

Altaskifer gatestein er et produkt i produktlinjen fra vårt Bærekraftsenter. Alle produktene i vår bærekraftserie er produsert fra overskuddsmasser. Andre produkter i serien er Altaskifer RockStripes og Altaskifer RockWall. 

Altaskifer gatestein – 100% ekte norsk skifer

 Produseres i 10x10 og 14x20 cm. Andre størrelser på forespørsel. 

Tykkelsene på gatesteinen kommer i to sorteringer, 4-6 og 6-8 cm. 

 Altaskifer er sterkere enn granitt. Halvparten så tykk som granitt, men minst like sterk!

 Altaskifer gatestein legges med kløvet overflate opp. Gir et natursteinsdekke som er mye jevnere enn vanlig gatestein. Brukervennlig for sykkeltrafikk og for bevegelseshemmede. 

  Altaskifer gatestein er bærekraftig. Utslipp fra transport er lavere på grunn av lavere vekt per kvadratmeter og mye kortere transportvei sammenlignet med importert gatestein.

}">

Altaskifer Gatestein - pakking

Altaskifer Gatestein pakkes i bulk i Big Bags. Vi beregner 33 stk per m2 for storgatestein 14x20 cm og 80 stk per m2 for smågatestein 10x10 cm. Dette gir 120 kg per m2 for 4-6 cm tykkelse og 170 kg per m2 for 6-8 cm tykkelse. 

 

}">

Altaskifer gatestein – monteringstips og råd

Gatestein kan settes i bunden eller ubunden utførelse. Gatesteinsdekket tilpasses forventningene til brukere og belastningene fra trafikken. Følgende monumenter kan brukes som sjekkliste: 

- Arealets funksjon

- Forventende belastninger og påkjenninger

- Spesielle behov foreksempea universell utforming, sykling, renhold etc.

- Materialvalg dekke, samt dimensjoner, mønster osv. 

- Profilering, drenering, fall osv.

- Kummer, fundamenter, ledningsrør

 

}">
100% naturlig | Altaskifer
100% naturlig
Bærekraftig | Altaskifer
Bærekraftig
Gjenbruk | Altaskifer
Opp til 100% resirkulerbart
Over 100 års levetid | Altaskifer
Over 100 års levetid
0% skadelige utslipp | Altaskifer
0% skadelige utslipp

Andre relevante produkter

Kanskje du også er interessert i andre produkter? Altaskifer leverer flere andre type skifer, både inne og ute. Ta en titt på disse alternativene. 

FAQ

Lurer du på noe?

Vi har samlet de mest spurte spørsmålene og samlet leggeveiledninger, kvalitetskriterier, informasjon om vedlikehold og mer.

 

Les mer    Kontakt oss