Skip to content
Helletak | Altaskifer

Helletak

I tidligere tider ble mange tak i Norge tekket med bruddheller.

Om helletak

Altaskifer er vedlikeholdsfritt og vakkert, og med sin enestående kvalitet er det få bygningsmaterialer som er mer gjenbrukt til tak. Lappskifer monteres med den runde kanten ned. Av den håndlagde lappskiferen har vi følgende dimensjoner: 8x14'', 10x16'' og 12x18''. 

Alta takskifer trenger ikke vedlikehold ved normal bruk. Skiferen er frostsikker, og er resistent mot sur nedbør og annen miljøpåvirkning, og vil ha en levetid på flere hundre år.

Dette er en tradisjon som er blitt mer eller mindre borte, og i dag benyttes bruddheller i hovedsak på hytter. I Alpeområdene i Italia og Sveits er det fortsatt en tradisjon å ha bruddheller på tak, og mye av den leveres av Altaskifer. Hellene er store og tunge, og gir bygningene et særdeles solid uttrykk. Boliger hvor det skal brukes bruddheller må være dimensjonert for dette.

100% naturlig | Altaskifer
100% naturlig
Bærekraftig | Altaskifer
Bærekraftig
Gjenbruk | Altaskifer
Opp til 100% resirkulerbart
Over 100 års levetid | Altaskifer
Over 100 års levetid
0% skadelige utslipp | Altaskifer
0% skadelige utslipp

Tekniske data Vedlikehold/FDV

Alle dokumenter

Priser

Dette koster helletak

Helletak fra Altaskifer koster fra NOK 1344 per m2 inkl. mva., frakt kommer i tillegg. Fra-pris er anslag som vil kunne variere i forbindelse med kampanjer, tilbud, mv. 

 

Kontakt oss

Andre relevante produkter

Kanskje du også er interessert i andre produkter? Altaskifer leverer flere andre type skifer, både inne og ute. Ta en titt på disse alternativene. 

FAQ

Lurer du på noe?

Vi har samlet de mest spurte spørsmålene og samlet leggeveiledninger, kvalitetskriterier, informasjon om vedlikehold og mer.

 

Les mer    Kontakt oss