Skip to content
Fasade | Altaskifer

Fasade

Altaskifer er svært godt egnet til utendørs fasader.

Om fasadeflis

Altaskifer er vedlikeholdsfritt og vakkert, og med sin enestående kvalitet er det få bygningsmaterialer som er mer gjenbrukt til tak. Lappskifer monteres med den runde kanten ned. Av den håndlagde lappskiferen har vi følgende dimensjoner: 8x14'', 10x16'' og 12x18''. 

Alta takskifer trenger ikke vedlikehold ved normal bruk. Skiferen er frostsikker, og er resistent mot sur nedbør og annen miljøpåvirkning, og vil ha en levetid på flere hundre år.

Den er tidløs, vakker og fungerer utmerket i kombinasjon med tre, betong, glass, stål og andre materialer. En skiferfasade er vedlikeholdsfri, og tåler alle værforhold. Altaskifer skaper et levende uttrykk ved at den reflekterer lyset ulikt gjennom døgnet og årstidene. Plater og fliser med saget kant i ulike størrelser og ulike tykkelsesintervaller bruddheller, samt tørrmur kan brukes til fasader. Det finnes mange ulike monterings- og opphengsystemer.

100% naturlig | Altaskifer
100% naturlig
Bærekraftig | Altaskifer
Bærekraftig
Gjenbruk | Altaskifer
Opp til 100% resirkulerbart
Over 100 års levetid | Altaskifer
Over 100 års levetid
0% skadelige utslipp | Altaskifer
0% skadelige utslipp

Fasade

Skiferen motstår påkjenninger fra varme, kulde, regn, snø og sol, og er godt egnet til bekledning av piper, grunnmurer, til peiser og griller m.m. Altaskifer er et ikke-brennbart materiale, men ikke ildfast. Tradisjonelt er skifermurstein og bruddheller mest benyttet til ildsteder, men tørrmur er også populært. For å få strammere linjer, kan skiferfliser eller større plater benyttes.

CE-merking Vedlikehold/FDV

Alle dokumenter

Prosjekter

Hent inspirasjon til fasade med Altaskifer her

FAQ

Lurer du på noe?

Vi har samlet de mest spurte spørsmålene og samlet leggeveiledninger, kvalitetskriterier, informasjon om vedlikehold og mer.

 

Les mer    Kontakt oss