Skip to content
Fasade | Altaskifer

Fasade

Altaskifer er svært godt egnet til fasader både uten- og innendørs.

Om fasadeflis

Altaskifer er vedlikeholdsfritt og vakkert, og med sin enestående kvalitet er det få bygningsmaterialer som er mer gjenbrukt til tak. Lappskifer monteres med den runde kanten ned. Av den håndlagde lappskiferen har vi følgende dimensjoner: 8x14'', 10x16'' og 12x18''. 

Alta takskifer trenger ikke vedlikehold ved normal bruk. Skiferen er frostsikker, og er resistent mot sur nedbør og annen miljøpåvirkning, og vil ha en levetid på flere hundre år.

Den er tidløs, vakker og fungerer utmerket i kombinasjon med tre, betong, glass, stål og andre materialer. En skiferfasade er vedlikeholdsfri, og tåler alle værforhold. Altaskifer skaper et levende uttrykk ved at den reflekterer lyset ulikt gjennom døgnet og årstidene. Vi har flere monterings- og opphengsystemer som er utviklet for Altaskifer.

100% naturlig | Altaskifer
100% naturlig
Bærekraftig | Altaskifer
Bærekraftig
Gjenbruk | Altaskifer
Opp til 100% resirkulerbart
Over 100 års levetid | Altaskifer
Over 100 års levetid
0% skadelige utslipp | Altaskifer
0% skadelige utslipp

Fasade

Altaskifer er et bærekraftig materiale som kan brukes om og om igjen hvis den monteres mekanisk med en av være monterings- og opphengsystemer. Vi kan dokumenterte holdbarheten til Altaskifer i det tøffe nordiske klimaet helt tilbake til 1850 tallet. Ett av de første takene som ble montert med Altaskifer, var Alta kirke i 1854. Dette taket ble nylig tekket om igjen med akkurat den samme takskiferen. Vi bruker akkurat den samme Altaskiferen i dag som for mer enn 170 år siden. Vi kan derfor trygt si at Altaskifer er det perfekte fasadematerialet for alle som vil ha en vedlikeholdsfri, bærekraftig og gjenbrukbar fasade.

Se mer
Tradisjonell
Tradisjonell

takskifer på vegg med enkel montering som på tak.

CE-merking Vedlikehold/FDV

Alle dokumenter

Prosjekter

Hent inspirasjon til fasade med Altaskifer her

FAQ

Lurer du på noe?

Vi har samlet de mest spurte spørsmålene og samlet leggeveiledninger, kvalitetskriterier, informasjon om vedlikehold og mer.

 

Les mer    Kontakt oss